Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Mera bääää

GårdenPosted by Sofia Sat, May 12, 2012 19:39:55

Ännu mer lamm på Bonnvischan. Idag lammade sista tackan Pia, det blev två små baggar som föddes ute i hagen vid 18-tiden. Nu är dom inne i stallet, där dom får stanna några dagar. I stallet är också tackan Ulla med sina två lamm. Ulla blev väldigt sjuk i torsdags och veterinären var där, och det såg verkligt illa ut. Nu har det gått två dagar och även om hon inte ser bra ut så har hon kommit igång lite, och äter, och lammen diar lite grann. Båda två får nappflaska fyra gånger om dagen och för det mesta äter dom med glatt humör. Vi får bara hoppas att nu hela bunten klarar sig!

Summa summarum i år då blev 19 födda, och nu 17 levande lamm, varav fem är tackor, och risken/chansen finns alla fem tackorna blir kvar då vi behöver föryngra flocken.

I övrigt har vi haft vattkoppor på Gordon, och nu verkar det som Douglas - som redan ska ha haft vattkoppor, men det var väl nåt annat - kanske har drabbats....

Vi inväntar ett kostnadsförslag från vår byggare Bob som ska byta lite fönster och panel på halva huset. Och till helgen kommer bästaste Jeanette, min älskade vän och Douglas gudmor, från Stockholm på besök.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post344