Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Inga hästar och brutna katt-ben

GårdenPosted by Sofia Tue, April 17, 2012 17:12:29

Sista veckan har varit minst sagt händelserik på Bonnvischan.

I torsdags kom katten Gandalf linkande på tre ben och i fredags åkte jag in med honom till veterinären. Det visade sig att ena frambenet var av och han blev gipsad och fick komma hem igen. I lördags lyckades han kliva ur sitt gips och Stefan, tillsammans med Richard, åkte in med honom. Han har nu varit där sen dess och blivit opererad och fått ett stift i benet. I skrivande stund är Stefan och hämtar honom hos veterinären. Nu hoppas vi det här gipset sitter bättre.

Dessutom flyttade Lady och Beth i lördags till ett annat stall. Lady är såld till min goda vän Christina, som hastigt och oväntat fick ta bort sin häst, och Beth följer med som sällskap. Jag har under ganska lång tid känt att tiden inte räcker till och att hästarna inte fått den uppmärksamhet dom förtjänar, så när frågade om hon fick köpa Lady behövde jag inte så lång betänktetid. Visst är det sorgset och jag saknar dom, men det fina i det hela är att dom får det mycket bättre där dom är, och att dom bara är 500 meter härifrån! Jag önskar Christina all lycka med Finaste finaste Lady!

Och i söndags åkte vi till Börta Stom ponny och smådjur där Mulle sista halvåret tjänstgjort som ridlekishäst. Han har trivts utmärkt, är kung i hagen och fungerat jättebra i deras verksamhet, så nu har dom fått köpa honom av oss. Vi önskar dom all lycka med söta lilla Mulle!

Idag fyller världens bästa Douglas sex år, jag kan knappt fatta att det är hela sex år sen han med dunder och brak kom till världen fem veckor för tidigt... Han och hans bror är det bästa som finns och det finns inget jag är stoltare över i mitt liv. Dessvärre firar hans lillebror födelsedagen med magsjuka och vad som händer framöver får vi se. Om vi andra lyckas vara friska väntar Stockholmsbesök på fredag, och kalas för Douglas på söndag med 20 barn.

I hagen går tjocka tackor i väntans tider, och om vi räknat (och fattat) rätt har vi lamm i hagen om drygt en vecka.

Till nästa helg åker jag iväg på minisemester hos Jeanette i Stockholm, ska bli så mysigt!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post341