Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Det rullar på

FamiljenPosted by Sofia Tue, February 14, 2012 13:34:58

Sakta men säkert.... å även om man inte kan tro det så är våren på väg. Vi som har ju djur märker det i alla fall. I nya hönshuset verkar hönsen trivas ypperligt och har kommit igång med äggläggningen

En del stora och en del små. Nästan alla hönor är infångade och inflyttade. Vi har ganska många ungtuppar som tyvärr inte kommer få nöjet att flytta in...

Hästarna mår fint men känns lite rastlösa. Ridturerna sista veckorna har blivit lite lidande i kyla och halka, men nu ska dom igång igen.

Fåren tar kylan med ro, vilar och äter i dagarna i ändå. Vi hoppas på tecken att Martin gjort sitt jobb och att vi snart ser lite runda magar i hagen. I slutet på april väntar vi då lamm.

I huset har vi lyckats få ordning på den sovalkov som hör till barnens rum. Där har vi haft någon form av förråd, men i helgen rensade vi och barnen fick 8 kvadratmeter ytterligare lekyta, något som mottogs tacksamt.

Stefan fortsätter och fejja och greja i nya ladan och på gården. Nu ligger fokus på nästa års ved och till helgen väntar vi lite dräng-hjälp i form av Lennart...

Jag har börjat med boxträning och tycker att det är så roligt!

Barnen växer så det knakar och jag har rensat, rensat och rensat bland både kläder och leksaker. Douglas har verkligen blivit "stor kille" under det här året på Kastanjen tillsammans med de andra femåringarna. I början på mars ska vi på inskolningsmöte angående förskoleklassen "nollan" som han börjar i till hösten. Hej va tiden går!

Gordon har haft en händelserik höst och vinter i utvecklingen, slutat med blöja, napp och att sova middag. Även han är stora killen nu. Vi fortsätter med skridskoskola och simskola på helgerna, och båda killarna uppskattar båda sakerna. För Douglas blir det Tre Kronors hockeyskola till hösten om intresset håller i sig, och det verkar som tränarna Ola och Erik följer med upp till nästa nivå. Gordon får gå två år till på Lek-isen, och sen får vi se vad som händer där.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post338