Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Sjuka barn igen

FamiljenPosted by Sofia Wed, May 11, 2011 12:04:04

Hemma med Gordon igen, han har hosta och har haft feber till och från i helgen. Douglas har varit hemma måndag och tisdag, men är en sväng på förskolan idag för dom skulle på utflykt och det ville han inte missa.

I helgen blev det rätt lugnt här hemma eftersom barnen var krassliga - ja, eller lugnt förresten.... Stefan har arbetat hårt med stängslingen, det har fötts lamm, Doris fick Sexan och Sjuan i fredags och Sjuan har varit lite hängig och fått lite nappflaska. Han verkar dock repat sig nu och går i hagen med alla andra.

Barnen och jag tog en skogspromenad till Stefan i helgen och lämnade dricka när han slet med stängslet, kameran följde med och vi fick några underbara bilder.

Som synes ovan fick Stefan ovärderlig hjälp av Gordon.

På lördagen var Stefan och Douglas på simskolan, Gordon missade eftersom han hade feber. Det var livräddardag på simklubben och barnen fick bada med kläder och testa flytvästar. Verkligen nyttigt!

Åse och Richard kom förbi i några timmar på söndagen, fikade och fejjade med sin båt, lika trevligt som alltid!

I måndags kväll efter min ridlektion fick SMS av maken. Pia - en av våra småtackor - var på väg att föda. Hon är förstagångsmamma och då får man hålla ett extra öga på lammningen, men hon klarade det galant, och tog väl hand om Åttan.

Igår var hovslagaren här och pysslade om mina hästar. Han tyckte Mulle var helt OK i sina fötter och Lady blir lite extra putsad. På kvällen tog jag och grannen hästarna på en härlig tur i det underbara vårvädret.

Idag på morgonen när vi lämnat Douglas på förskolan märkte jag att tackan Fru Fredriksson (som Douglas döpt) var på G att lamma, och ganska snart var Nian och Tian födda. dom föddes ute i det fria, för Fru Fredriksson vägrade komma in, men jag bar in dom ganska snart efter födseln och då hängde hon gladeligen med. Vi har korp i skogen här och dom är ingen bra kombination med nyfödda lamm.

Imorgon ser vi fram emot årets basar på förskolan. Och till helgen är det avslutning på simskolan. Hoppas verkligen båda barnen kan komma iväg, Gordon har missat större delen av gångerna i år pga alla sjukor som vi drabbats av.

Avslutar med en bild på vårt nya växthus, det blev en kompromiss, helst vill vi ju ha ett riktigt, men det är ju aningens dyrt. Men vi hittade det här som ändå är 195 cm högt och i plast på ÖB för 399:-. Där inne växer (förhoppningsvis) tomater, ärtor, dill, persilja, solrosor m.m. Ska bli spännande och se hur det utvecklas.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post315