Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

I väntans tider

FamiljenPosted by Sofia Thu, May 05, 2011 20:29:30

Vi går i väntas tider här på Bonnvischan, ja, eller inte vi, men våra tackor. Enligt kalendern ska det börja födas andra omgången lamm närsomhelst. Jag springer å räknar tackor och lamm så ofta jag kan.

Dagarna går fort fort. I helgen har vi haft det toppen med många besök. Åse och Richard var här både lördag och söndag, umgicks och fejjade med sin båt. I fredags var både Janne och Lennart här, i lördags Lennart och i söndags Janne. Dom har hjälpt Stefan med att sätta stängsel för fåren runt om på vår gård, och vi är väldigt tacksamma för hjälpen.

Åse hade godheten att komma hit även på måndagen, och passade barnen när Stefan jobbade och jag red lektion på ridskolan. För femte gången i rad fick jag rida på fina Fantasie som jag tycker så mycket om, och det gick jättebra!

Lady hade besök av veterinären i fredags, hon har lite krångel med sina tänder, och hon blev ompysslad, behandlad och raspad en bra stund i fredags eftermiddags. En fin "komplimang" av veterinären som jag fick var att hon märkte att Lady blev väldigt lugn när jag kom in i stallet, min fina häst, lite tycker hon allt om sin matte ändå.

Lotuz lyckades skada sig på nåt vis i helgen, haltade och stödde inte på ett bakben, och i måndags var det hans tur att träffa veterinären. Han röntgades och undersöktes men dom hittade inget. Så nu ska han vila i två veckor och få smärtstillande. Och att vila en bordercollie är lättare sagt än gjort...

Nu laddar vi för helg, och förhoppningsvis lagom många lamm som kommer med lätta lamningar. På lördag är det livräddardag på simskolan och barnen ska testbada med flytvästar. I övrigt står det "bara" hemmapyssel på agendan, men jag ska iväg på lite ridturer också har jag tänkt.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post313