Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

För framtiden

DouglasPosted by Sofia Fri, February 18, 2011 08:12:46

Här kommer en liten anekdot att spara för framtiden (för oss alltså):

Häromdagen kom Douglas in till mig när jag stod och lagade mat.

-"Mamma, vet du vad gravitation är?"´

-"Njaa, hur menar du?"

-"Gravitation är det som gör att man dras ner mot marken och inte ramlar ut i rymden"

Redan här kände jag mig smått stolt över min snart femåriga son...

-"Det är så att om man gör en motor som är lika stark som gravitationen" säger han och ler med hela ansiktet "då kommer man ingenstans, man blir hängande i luften"

-"JA, jo, det har du nog rätt i" säger jag och funderar över hur det ska jag gå när jag ska hjälpa honom med läxorna om några år....

-"Så om man ska bygga en motor till en rymdraket, så måste man se till att motorn är mycket starkare än gravitationen".

Vad ska man säga? Jag är mycket stolt över båda mina guldklimpar, men ibland blir det lite extra....

I övrigt rullar dagarna på. Vi har haft besök av Malin som hjälper till lite med stallet, och Stefan har varit och spelat med ett band på stället där han jobbar för tillfället. Just nu är Amanda hemma hos oss!!! Och ikväll ska vi ha grillkväll.

I helgen väntar skridskoskola och simskola, och resten av tiden kommer Stefan ägna åt att såga ner och köra hem nästa års ved. Om två veckor kommer vedprocessorn! Alla som vill är då välkomna att få lite frisk luft å kroppsarbete.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post301

Utvecklingssamtal

DouglasPosted by Sofia Thu, November 13, 2008 18:35:57

Var på utvecklingssamtal för Douglas häromdagen. Allt verkar superbra! Han äter och sover bra på förskolan, är glad, snäll och fungerar bra i barngruppen. Hans språkutveckling är mycket bra! Barnen ska numera ha en individuell handlingsplan från dessa tidiga år, och där ska man ta upp det man vill att dom ska utveckla.. I Dogges ålder brukar det vara språket, men eftersom det fungerar så bra fick vi ta lite annat, bl.a. att han ska lära sig sätta ord på sina känslor så han kan förklara när han är glad, ledsen, arg osv.

Känns skönt att det verkar fungera så bra på förskolan, för här hemma har vi våra små duster jämnt fördelade över dagen, märks verkligen att han är inne i en trotsålder. Men för det mesta är han ju god och glad som alltid!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post148

Spännande

DouglasPosted by Sofia Thu, June 05, 2008 09:14:55

I början av veckan fick vi samtal från Douglas nya förskoleavdelning, Solen, och på tisdag ska vi dit på inskolningssamtal. Det ska bli mycket spännande, dels för att se hur det är där och dels för att se vad Douglas tycker... Inskolningen börjar sen den 11/8. Vi kommer självklart sakna Gläntan, har trivts super där, men nu hamnar han på "rätt sida om vägen" och går på samma ställe ända upp i mellanstadiet.

Hemma går det sakteliga framåt, med lite tidbrist och underbart sommarväder är det ju svårt att få mycket gjort, men i morgon får vi fin-besök från Stockholm, så idag måste jag nog damma fram dammsugaren i alla fall... smiley Och på lördag ska vi på stort partaj! Det ska bli mkt kul! Stefan har fixat iordning hojen så nu funkar den igen, och igår fick vi mail från en intressent, så håll tummarna!

Amanda var och red på vår häst igår, dom hoppade och det gick jättebra.

Min arbetskamrat Kristina fick en liten son igår, nu är det bara jag kvar av den gravida skaran på jobbet, hoppas grynet snart hedrar oss med sin närvaro!

Nu blir det väl antagligen inga fler rapporter innan helgen, så klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post110

Douglas presenter

DouglasPosted by Sofia Tue, April 22, 2008 18:51:09

Här följer lite bilder på en del av de grejer vår son fått på tvåårsdagen! Tack så mycket allihopa! Släp till traktorn av mormor och morfar, bondgård av farbror Peter med familj, "Blixten"-lakan av supermoster med familj, rutchkana av mamma och pappa, sandlåda av farmor och farfar, och inte minst ett halvt lakan av farbror Lennart, som blev till sand...

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post96

Pottan

DouglasPosted by Sofia Thu, March 20, 2008 08:50:26

Så i morse hände det då! Douglas har ett bra tag sagt att han vill gå på pottan. Och fram tills i morse har inget hänt, men nu kom det kiss! Duktiga killen! smileysmileysmiley

Och som ni märker skriver vi om allt i denna blogg...

  • Comments(1)//blogg.bonnvischan.se/#post89

Stora sängen

DouglasPosted by Sofia Thu, February 28, 2008 08:37:14

Man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken.. men... i två nätter i rad nu, så har Douglas sovit i stora sängen, hela natten! Det brukar oftast sluta med att han sover i spjälsängen trots att vi börjar i den stora, men nu som sagt har han lyckats sova där två hela nätter i rad. Mamma och pappa är sååå stolta!

Blog Image

  • Comments(1)//blogg.bonnvischan.se/#post84

Önskelista

DouglasPosted by Sofia Thu, December 13, 2007 13:18:13

Douglas önskelista:

Traktorer, bilar, böcker om traktorer och bilar, kläder i minst strl 92, badrock (frotté) i minst strl 92, dagistofflor strl 24, trätågbana, polispyjamas, DVD "Den lilla röda traktorn"

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post64

Öron

DouglasPosted by Sofia Mon, November 05, 2007 15:02:41

Många besök hos öronläkaren har vi haft med Douglas. Han har haft många öroninflammationer och vid en efterkontroll rörde sig inte det vänstra örats trumhinna. smiley Läkaren visste inte om det var på grund av *pip* som fanns i örat eller om han hade nedsatt hörsel. Jag har varit iväg med Dogge vid något tillfälle då det inte gått att titta och mäta ordentligt på grund av allt *pip* i örat.

Men så idag var vi iväg igen, och den här gången var pappa med. Doktorn såg att trumhinnan rörde sig och "allt såg fint ut", så det verkar som att hörseln är OK. smileyLäkaren frågade om att vi tyckte själva att han hör bra och det gör han ju, när han själv vill... Han har ju väldigt bra gehör och lär sig nya ord hela tiden. Dock ska vi höra av oss om det blir ett par öroninflammationer till inom snar framtid, då får man överväga att operera in ett rör i örat på honom... Men nu är vi glada att allt är OK! smiley

  • Comments(1)//blogg.bonnvischan.se/#post54
Next »