Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Höst

FamiljenPosted by Sofia Fri, October 05, 2012 11:02:01

Länge sen jag uppdaterade, och vi får kommentarer om detta. Vi har en numera en sida på Facebook som heter Bonnvischan, där vi göra korta och snabba uppdateringar för er som är intresserade. Klicka in på sidan och klicka ”Gilla” så får ni uppdateringar om vad som händer på gården.

För er utan facebook kan jag berätta att sommaren – som vanligt – varit händelserik. Största förändringen är nog att vi fått två sidor av huset renoverade, nya fönster, panel och tillägsisolering.

Stefans nya passion enduro fick honom två dagar innan midsommar att bryta nyckelbenet, varpå det följt två operationer och lång sjukskrivning. Han är dock igång igen och arbetar. Barnen växer så det knakar, jag rensar garderoberna var å varannan vecka känns det som. Gordon är numera äldsta årgången på sin avdelning på förskolan, och Douglas började i augusti i förskoleklassen.

Barnen och jag ägnade två veckor av sommarledigheten i Stockholm och på Gotland, härligt som vanligt. Våra vänner Veronica och Ronnie gifte sig på Mallorca i juli och i mitten på augusti var vi uppe i Stockholm och var med och firade deras bröllop. Min pappa har fyllt 70 och han fick en helkväll på hovet med några av oss, som tur är vann Djurgården denna kväll! Jag har och kommer ha en intensiv tid på jobbet, men trivs utmärkt med det.

Gandalf som bröt benet i våras är nu nästan tillbaka helt, han haltar lätt emellanåt men verkar läkt som han ska. Vi har fått 12 små kycklingar som en dag trippade ur stallet tillsammans med en stolt hönsmamma. Och i några veckor har vi har inhyst häst i hagen, mysigt med häst på gården.

Framöver väntar hockeystart till helgen, nästa helg åker våra lamm och sen börjar den riktigt mörka tiden på Bonnvischan. Nästan så man ser fram emot advent…

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post346

Sommar?

FamiljenPosted by Sofia Wed, May 30, 2012 12:45:28

Vi har haft underbart sommarväder i över en vecka på Bonnvischan, men nu verkar det ta lite stopp....

Igår var jag med Douglas förskoleklass på utflykt till Gräfsnäs slottsruin, vi åkte ånglokståg dit och hem, en härlig dag med fint väder och glada barn, och jag var helt slut när jag kom hem. Men ingen rast för det... Vi avmaskade och märkte lammen igår eftermiddag och flyttade tackor och lamm till ny hage, och sen var det full rulle hela kvällen, och vad som jag ändå inte fattar är att det ser ut som det varit krig hemma hos oss.... Jag plockar, städar å fixar men ändå så syns det aldrig.

I helgen var vi på Ullareds camping tillsammans med min lillasyster och hennes familj. Dom har köpt husvagn och det var premiärturen, vi hyrde en husvagn som står på plats där, och hade en toppenhelg med superväder, gott sällskap och shopping!

Ikväll blir det vår-basar på förskolan och sen fortsätter det med full rulle ett tag till framöver.

Vår opel vectra lämnades in förra veckan och det visade sig att den behövde byta motor... väldigt tråkiga pengar att betala, och också lite mindre renoverat än vad som va tänkt. Men i alla fall kommer fönster- och panelbytet av två sidor av huset påbörjas v 25 eller 26.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post345

Glad påsk!

FamiljenPosted by Sofia Wed, April 04, 2012 18:57:11

Jag skäms för den dåliga uppdateringen men det har så mycket sista tiden, och inte har jag direkt tid nu och sitta och skriva ner vad som hänt heller... Men det kommer snart, och så även fler bilder från gårdagens fårklippning. Vi har tvivlat lite på att Martin - vår bagge - gjort sitt jobb, men efter klippningen kan vi konstatera att det med största sannolikhet blir lamm på Bonnvischan de närmsta veckorna. Så här ser t.ex. Maggan ut idag:

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post340

Det rullar på

FamiljenPosted by Sofia Tue, February 14, 2012 13:34:58

Sakta men säkert.... å även om man inte kan tro det så är våren på väg. Vi som har ju djur märker det i alla fall. I nya hönshuset verkar hönsen trivas ypperligt och har kommit igång med äggläggningen

En del stora och en del små. Nästan alla hönor är infångade och inflyttade. Vi har ganska många ungtuppar som tyvärr inte kommer få nöjet att flytta in...

Hästarna mår fint men känns lite rastlösa. Ridturerna sista veckorna har blivit lite lidande i kyla och halka, men nu ska dom igång igen.

Fåren tar kylan med ro, vilar och äter i dagarna i ändå. Vi hoppas på tecken att Martin gjort sitt jobb och att vi snart ser lite runda magar i hagen. I slutet på april väntar vi då lamm.

I huset har vi lyckats få ordning på den sovalkov som hör till barnens rum. Där har vi haft någon form av förråd, men i helgen rensade vi och barnen fick 8 kvadratmeter ytterligare lekyta, något som mottogs tacksamt.

Stefan fortsätter och fejja och greja i nya ladan och på gården. Nu ligger fokus på nästa års ved och till helgen väntar vi lite dräng-hjälp i form av Lennart...

Jag har börjat med boxträning och tycker att det är så roligt!

Barnen växer så det knakar och jag har rensat, rensat och rensat bland både kläder och leksaker. Douglas har verkligen blivit "stor kille" under det här året på Kastanjen tillsammans med de andra femåringarna. I början på mars ska vi på inskolningsmöte angående förskoleklassen "nollan" som han börjar i till hösten. Hej va tiden går!

Gordon har haft en händelserik höst och vinter i utvecklingen, slutat med blöja, napp och att sova middag. Även han är stora killen nu. Vi fortsätter med skridskoskola och simskola på helgerna, och båda killarna uppskattar båda sakerna. För Douglas blir det Tre Kronors hockeyskola till hösten om intresset håller i sig, och det verkar som tränarna Ola och Erik följer med upp till nästa nivå. Gordon får gå två år till på Lek-isen, och sen får vi se vad som händer där.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post338

Härliga tider, strålande tider

FamiljenPosted by Sofia Sun, January 29, 2012 18:14:16

Kan bara snabbt sammafatta sista månaden... Jul och nyår var underbara. Tomten kom och hela familjen var ledig i måååånga dar. Kom iväg på härliga ridturer och små familjeutflykter. Hade en härlig kväll med goda vänner och kul spel.

Jag har fyllt 40 och blivit firad både hemma och borta. Hade några dagar i Stockholm där jag passade på att hylla och fira Challe Berglund , världens bästa Djurgårdare genom tiderna. Hann också med att träffa min älskade lillasyster med familj, bästa pinglorna och gamla vänner!!! Härliga dagar blev det och det måste snart göras om!

Här hemma rullar det på, ladan är äntligen klar och besiktigad och nu håller vi på och flyttar in allt som varit hemlöst i nästan 15 månader.

Nu startar vi om bloggen på ny kula, och förhoppningsvis blir hemsidan uppfräschad framöver!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post337

Glada hästar i snö

FamiljenPosted by Sofia Sun, January 22, 2012 18:07:35

Är väl medveten om att det inte bloggats så bra sista tiden, kommer snart igen med nyheter. Det som händer nu är att besiktning av ladan ska ske 24/1! Här kommer lite bilder från hagen där glada hästar "röjer" runt.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post336

Nya grannar!

FamiljenPosted by Sofia Sat, December 10, 2011 19:28:40

Sådär, nu är lunginflammationerna i alla fall borta från familjen, och jag hoppas så att vi slipper andra sjukor framöver...

Dagarna går fort nu, och även om mycket av julklapparna är klara så är det långt ifrån alla. Igår flyttade i alla fall våra vänner Ann och Andreas in i sitt hus bara 300 m från oss! Vi var där större delen av kvällen och hjälpte till att bära, flytta å packa upp. Och imorse kom dom hit och åt frukost, härligt med så trevliga grannar, som dessutom är goda vänner.

En dag förra veckan när jag stod i stalllet och mockade kom en tacka inspringande i stallet helt ensam. Jag fattade inte riktigt vad som hänt, men det slog mig sen när jag försökte få in henne i hagen igen. Hon vägrade gå till sin hage, utan ville bara till vår nya bagge Martin. Dagen efter fick Martin flytta in till tjejerna. Så om allt går som det ska kommer första lammen om fem månader minus en vecka.

I ladan händer det en hel del, pannan är tydligen klar och skorstenen ska provtryckas nästa vecka, och sen kan vi äntligen börja elda igen! Dom jobbar på det sista inomhus och allt blir så fint. Så här ser det ut på loftet

Vi fortsätter med skridskoskolan på lördagarna och Douglas har verkligen kommit igång nu, och del av träningen så kör småkillarna match, och tycker det är så kul. Idag togs det ytterligare ett steg på kul- och stolthetstrappan när han fick låna en matchtröja som dom har i hockeyskolan. Måste berömma ledarna Ola och Erik på Alingsås Hockey, dom är otroligt proffsiga och peppar killarna massor! Simskolan har tyvärr fått stå tillbaka lite i veckor av lunginflammation m.m. men vi tar nya tag i mitten av januari igen.

I veckan väntar luciatåg, och Douglas ska läsa vers i kyrkan. Och sen laddar vi för jul hemma hos oss.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post334

Sjukstuga

FamiljenPosted by Sofia Sun, November 27, 2011 18:05:15

Sista tiden här hemma har inte varit så kul. Lunginflammation, först ut var Douglas, och när han väl frisknade till blev Stefan sjuk. Detta medan jag jobbade mina två tuffaste veckor på året med massor av övertid och lite hotellövernattningar. Lagom till jag kom hem fick Stefan penicillin och dagen efter besökte jag och Gordon Alingsås lasarett, även han lunginflammation och dessytin luftrörskatarr och rött i öronen. Så nu kör även han en penicillin-kur. Man kan inte skryta med att vi får mycket gjort här på Bonnvischan för tillfället.

Och den största sorgen i det hela - förutom all sjuka - är att vi missar besök från min lillasyster Linda och gudsonen Linus. Har inte träffats på länge och vi hade alla sett fram emot det så. Men jag har full förståelse för att dom inte vill komma hit.

Alla virus och baciller till trots har vi ändå fått upp julstjärnor och adventsljusstakar, och för tillfället sitter vi här i stormen, fortfarande med strömförsörjning...

Ladan har blivit av med sista byggställningen, och nu är det bara inomhus-arbete kvar! Vi hoppas det går fort!

Nu hoppas vi alla sjukor ska ge med sig och blickar framåt mot färdig lada och om några veckor julledighet.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post333
Next »