Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Mera bääää

GårdenPosted by Sofia Sat, May 12, 2012 19:39:55

Ännu mer lamm på Bonnvischan. Idag lammade sista tackan Pia, det blev två små baggar som föddes ute i hagen vid 18-tiden. Nu är dom inne i stallet, där dom får stanna några dagar. I stallet är också tackan Ulla med sina två lamm. Ulla blev väldigt sjuk i torsdags och veterinären var där, och det såg verkligt illa ut. Nu har det gått två dagar och även om hon inte ser bra ut så har hon kommit igång lite, och äter, och lammen diar lite grann. Båda två får nappflaska fyra gånger om dagen och för det mesta äter dom med glatt humör. Vi får bara hoppas att nu hela bunten klarar sig!

Summa summarum i år då blev 19 födda, och nu 17 levande lamm, varav fem är tackor, och risken/chansen finns alla fem tackorna blir kvar då vi behöver föryngra flocken.

I övrigt har vi haft vattkoppor på Gordon, och nu verkar det som Douglas - som redan ska ha haft vattkoppor, men det var väl nåt annat - kanske har drabbats....

Vi inväntar ett kostnadsförslag från vår byggare Bob som ska byta lite fönster och panel på halva huset. Och till helgen kommer bästaste Jeanette, min älskade vän och Douglas gudmor, från Stockholm på besök.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post344

Bäääää

GårdenPosted by Sofia Sun, May 06, 2012 12:39:39

Det är bråda dagar på Bonnvischan, på en och en halv vecka har det kommit 15 lamm, så vi har fullt upp smiley

Och dessutom har det kläckts fyra små kycklingar, och Gordon har troligen fått vattkoppor....

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post343

Hälsningar från Mulle

GårdenPosted by Sofia Sat, April 21, 2012 19:59:39

Här kommer lite hälsningar från Mulle som har det så bra på Börta Stom Ponny och Smådjur

Här hemma laddar vi för sexårskalas imorgon, 20 glada barn ska delta!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post342

Inga hästar och brutna katt-ben

GårdenPosted by Sofia Tue, April 17, 2012 17:12:29

Sista veckan har varit minst sagt händelserik på Bonnvischan.

I torsdags kom katten Gandalf linkande på tre ben och i fredags åkte jag in med honom till veterinären. Det visade sig att ena frambenet var av och han blev gipsad och fick komma hem igen. I lördags lyckades han kliva ur sitt gips och Stefan, tillsammans med Richard, åkte in med honom. Han har nu varit där sen dess och blivit opererad och fått ett stift i benet. I skrivande stund är Stefan och hämtar honom hos veterinären. Nu hoppas vi det här gipset sitter bättre.

Dessutom flyttade Lady och Beth i lördags till ett annat stall. Lady är såld till min goda vän Christina, som hastigt och oväntat fick ta bort sin häst, och Beth följer med som sällskap. Jag har under ganska lång tid känt att tiden inte räcker till och att hästarna inte fått den uppmärksamhet dom förtjänar, så när frågade om hon fick köpa Lady behövde jag inte så lång betänktetid. Visst är det sorgset och jag saknar dom, men det fina i det hela är att dom får det mycket bättre där dom är, och att dom bara är 500 meter härifrån! Jag önskar Christina all lycka med Finaste finaste Lady!

Och i söndags åkte vi till Börta Stom ponny och smådjur där Mulle sista halvåret tjänstgjort som ridlekishäst. Han har trivts utmärkt, är kung i hagen och fungerat jättebra i deras verksamhet, så nu har dom fått köpa honom av oss. Vi önskar dom all lycka med söta lilla Mulle!

Idag fyller världens bästa Douglas sex år, jag kan knappt fatta att det är hela sex år sen han med dunder och brak kom till världen fem veckor för tidigt... Han och hans bror är det bästa som finns och det finns inget jag är stoltare över i mitt liv. Dessvärre firar hans lillebror födelsedagen med magsjuka och vad som händer framöver får vi se. Om vi andra lyckas vara friska väntar Stockholmsbesök på fredag, och kalas för Douglas på söndag med 20 barn.

I hagen går tjocka tackor i väntans tider, och om vi räknat (och fattat) rätt har vi lamm i hagen om drygt en vecka.

Till nästa helg åker jag iväg på minisemester hos Jeanette i Stockholm, ska bli så mysigt!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post341

Vår

GårdenPosted by Sofia Mon, February 27, 2012 08:07:06

Nu har våren kommit till gården!!!! Även om det är minusgrader lite då och då så riktigt känner man hur det nästan bubblar vår i naturen.

Förra söndagen och den här hade vi stor hjälp av Lennart och Frank att ta in ved till nästa år, den här söndagen var även Eva och Janne här och massor blev gjort! STORT TACK!

Jag ägnade lördagens eftermiddag åt att stå i traktorskopan och beskära äppelträd, och det var välbehövligt, för på hela den tiden hann jag bara med två träd, och har alltså fyra kvar....

Sista veckornas träning har satt lite spår i kroppen på både goda och onda sätt. Jag känner att jag blir starkare och får bättre kondis, men det ömmar här och där. Så igår unnade jag mig en massage på Muskelvärkstan, underbart! Använda sk friskvårdscheckar som vi får från jobbet, och det var perfekt spenderat!

Amanda och jag var på Göteborg Horse Show i fredags (tillsammans med bästa grannen Ann), vi hade en väldans trevlig kväll på både show och mässan.

Gordon är för tillfället sjuk och hostar galet, inte roligt när man får trycka i en treåring kortison för att det ska lugna sig på kvällarna. Douglas visar ännu inga tendenser till å bli sjuk, och han och Stefan var iväg på Lekis i lördags. Där fick killarna känna på hur det kommer vara i Tre Kronors hockeyskola till hösten, då nästan hela timmen var engagerad och innehöll massor med övningar och annat skoj. Sista gångerna nu helgerna framöver, och sen blir det hockeyskolan till hösten.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post339

Ladan update - foton

GårdenPosted by Sofia Wed, December 21, 2011 16:01:45

Lite dålig uppdatering för tillfället, men det är mycket fix och trix inför julen. Vi väntar alla på att ladan ska bli klar och bjuder här på några bilder av dagsläget

Längtar sååå till det blir klart! Det första som ska flytta in är hönorna, så det äntligen blir ordning på tuppar som gal nätterna igenom, kycklingar som dyker upp överallt och framförallt ägg som ligger här och där!

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott nytt år, och hoppas ni vill fortsätta hänga med i vad som händer på Bonnvischan även nästa år!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post335

Lamm

GårdenPosted by Sofia Wed, October 26, 2011 13:38:49

I helgen åkte då våra lamm, förutom de tre utvalda som får stanna och bli avelstackor. Och givetvis kändes det sorgligt, men samtidigt bra av flera anledningar. Dom har haft det väldigt bra hos oss, och det känns "kul" att driften av Bonnvischan utvecklas.

Nu ska vi snart hämta hem vår nya bagge, även det ska bli kul.

Barnen snorar och hostar men mår ändå bra. Häromdagen fick vi webbaserat påseende av deras skolfoton, våra fina killar :) dom blev så bra på bilderna!

Förutom att lammen lämnade oss i helgen hann vi ändå vara på Lek-is och det var lika kul som vanligt. Jag måste erkänna att jag själv blivit barnsligt förtjust i att åka skridskor, även om det går sådär så går det ändå över förväntan.

Ladubygget går framåt hela tiden, nu är merparten av panelen satt på nedre delen av ladan, skorstenen murad och vi ska kunna elda om ca två veckor. Vatten ska dras in i stalladan på ett bättre sätt än idag och jag hoppas vi får upp vattenkoppar till hästar och får innan kylan kommer på riktigt. Men det är fortfarande två månader kvar - enligt planen - innan allt ska vara färdigt. Jag ser verkligen fram emot att bli av med allt byggbråte och alla byggställningar, och sen få flytta in det som ska vara i ladan! Men det kanske är ett jul-ledighets-projekt...

Och trots ett digert schema i höst lyckades vi klämma in en helg när älskade lillasyster och min gudson kommer på besök. Ska bli väldigt mysigt med en helg tillsammans.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post329

Takstolar och annat nytt

GårdenPosted by Sofia Fri, October 07, 2011 11:15:08

Idag reser dom takstolarna på nya ladan, det går fort framåt, troligen såhär i början, för dom ska hålla på till första veckan i januari. Och i den här takten har jag svårt att förstå vad det är dom ska hålla på med ända till dess.....

Förra helgen var jag på min årliga tjejresa till Danmark, 10 tjejer å islandshästar. Vi hade en toppenhelg, underbart väder, miljarder med skratt men också en tråkig händelse. En av tjejerna åkte av sin häst på barbackaridningen och hamnade så illa på sin fot så den gick av. Hon har legat på sjukhus i Ålborg i några dagar och har nu kommit hem till Sverige igen. Hon har ont med är vid gott mod.

Här hemma rullar det på, lammen och tackorna går nu i separata hagar, och vi har fått tag i en ny bagge, som vi hämtar när våra lamm åkt härifrån.

Lady och Beth kommer ut på turer och får sakta med säkert upp konditionen. Dom går ute så mycket det går och verkar trivas bra med det.

Douglas har varit och tagit ut sin andra skadade tand och ser ut som en sjuåring i munnen nu, fortfarande ljuvligt söt. Han jobbar på med att lära sig simma och cykla utan stödhjul. Gordon fortsätter också med simningen, och börjar med Douglas i år på Lek-IS, skridskoträning för de minsta. Stefan var där förra helgen och båda killarna jobbade på bra och tyckte det var kul! På lördag är det dags igen.

Jag har åkt på nån elak bacill, hostat och haft feber i över en vecka. Eftersom jag är aningen otålig och rastlös är det väldigt frustrerande att man blir halvt utslagen av att bara röra sig.... Men nu har jag vilat i flera dagar och hoppas det är på rätt väg.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post327
Next »