Bonnvischan-Bloggen

Bonnvischan-Bloggen

Bloggen om bonnvischan och vi som bor här

Här kommer vi uppdatera vad som händer på vår gård

Höst

FamiljenPosted by Sofia Fri, October 05, 2012 11:02:01

Länge sen jag uppdaterade, och vi får kommentarer om detta. Vi har en numera en sida på Facebook som heter Bonnvischan, där vi göra korta och snabba uppdateringar för er som är intresserade. Klicka in på sidan och klicka ”Gilla” så får ni uppdateringar om vad som händer på gården.

För er utan facebook kan jag berätta att sommaren – som vanligt – varit händelserik. Största förändringen är nog att vi fått två sidor av huset renoverade, nya fönster, panel och tillägsisolering.

Stefans nya passion enduro fick honom två dagar innan midsommar att bryta nyckelbenet, varpå det följt två operationer och lång sjukskrivning. Han är dock igång igen och arbetar. Barnen växer så det knakar, jag rensar garderoberna var å varannan vecka känns det som. Gordon är numera äldsta årgången på sin avdelning på förskolan, och Douglas började i augusti i förskoleklassen.

Barnen och jag ägnade två veckor av sommarledigheten i Stockholm och på Gotland, härligt som vanligt. Våra vänner Veronica och Ronnie gifte sig på Mallorca i juli och i mitten på augusti var vi uppe i Stockholm och var med och firade deras bröllop. Min pappa har fyllt 70 och han fick en helkväll på hovet med några av oss, som tur är vann Djurgården denna kväll! Jag har och kommer ha en intensiv tid på jobbet, men trivs utmärkt med det.

Gandalf som bröt benet i våras är nu nästan tillbaka helt, han haltar lätt emellanåt men verkar läkt som han ska. Vi har fått 12 små kycklingar som en dag trippade ur stallet tillsammans med en stolt hönsmamma. Och i några veckor har vi har inhyst häst i hagen, mysigt med häst på gården.

Framöver väntar hockeystart till helgen, nästa helg åker våra lamm och sen börjar den riktigt mörka tiden på Bonnvischan. Nästan så man ser fram emot advent…

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post346

Sommar?

FamiljenPosted by Sofia Wed, May 30, 2012 12:45:28

Vi har haft underbart sommarväder i över en vecka på Bonnvischan, men nu verkar det ta lite stopp....

Igår var jag med Douglas förskoleklass på utflykt till Gräfsnäs slottsruin, vi åkte ånglokståg dit och hem, en härlig dag med fint väder och glada barn, och jag var helt slut när jag kom hem. Men ingen rast för det... Vi avmaskade och märkte lammen igår eftermiddag och flyttade tackor och lamm till ny hage, och sen var det full rulle hela kvällen, och vad som jag ändå inte fattar är att det ser ut som det varit krig hemma hos oss.... Jag plockar, städar å fixar men ändå så syns det aldrig.

I helgen var vi på Ullareds camping tillsammans med min lillasyster och hennes familj. Dom har köpt husvagn och det var premiärturen, vi hyrde en husvagn som står på plats där, och hade en toppenhelg med superväder, gott sällskap och shopping!

Ikväll blir det vår-basar på förskolan och sen fortsätter det med full rulle ett tag till framöver.

Vår opel vectra lämnades in förra veckan och det visade sig att den behövde byta motor... väldigt tråkiga pengar att betala, och också lite mindre renoverat än vad som va tänkt. Men i alla fall kommer fönster- och panelbytet av två sidor av huset påbörjas v 25 eller 26.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post345

Mera bääää

GårdenPosted by Sofia Sat, May 12, 2012 19:39:55

Ännu mer lamm på Bonnvischan. Idag lammade sista tackan Pia, det blev två små baggar som föddes ute i hagen vid 18-tiden. Nu är dom inne i stallet, där dom får stanna några dagar. I stallet är också tackan Ulla med sina två lamm. Ulla blev väldigt sjuk i torsdags och veterinären var där, och det såg verkligt illa ut. Nu har det gått två dagar och även om hon inte ser bra ut så har hon kommit igång lite, och äter, och lammen diar lite grann. Båda två får nappflaska fyra gånger om dagen och för det mesta äter dom med glatt humör. Vi får bara hoppas att nu hela bunten klarar sig!

Summa summarum i år då blev 19 födda, och nu 17 levande lamm, varav fem är tackor, och risken/chansen finns alla fem tackorna blir kvar då vi behöver föryngra flocken.

I övrigt har vi haft vattkoppor på Gordon, och nu verkar det som Douglas - som redan ska ha haft vattkoppor, men det var väl nåt annat - kanske har drabbats....

Vi inväntar ett kostnadsförslag från vår byggare Bob som ska byta lite fönster och panel på halva huset. Och till helgen kommer bästaste Jeanette, min älskade vän och Douglas gudmor, från Stockholm på besök.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post344

Bäääää

GårdenPosted by Sofia Sun, May 06, 2012 12:39:39

Det är bråda dagar på Bonnvischan, på en och en halv vecka har det kommit 15 lamm, så vi har fullt upp smiley

Och dessutom har det kläckts fyra små kycklingar, och Gordon har troligen fått vattkoppor....

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post343

Hälsningar från Mulle

GårdenPosted by Sofia Sat, April 21, 2012 19:59:39

Här kommer lite hälsningar från Mulle som har det så bra på Börta Stom Ponny och Smådjur

Här hemma laddar vi för sexårskalas imorgon, 20 glada barn ska delta!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post342

Inga hästar och brutna katt-ben

GårdenPosted by Sofia Tue, April 17, 2012 17:12:29

Sista veckan har varit minst sagt händelserik på Bonnvischan.

I torsdags kom katten Gandalf linkande på tre ben och i fredags åkte jag in med honom till veterinären. Det visade sig att ena frambenet var av och han blev gipsad och fick komma hem igen. I lördags lyckades han kliva ur sitt gips och Stefan, tillsammans med Richard, åkte in med honom. Han har nu varit där sen dess och blivit opererad och fått ett stift i benet. I skrivande stund är Stefan och hämtar honom hos veterinären. Nu hoppas vi det här gipset sitter bättre.

Dessutom flyttade Lady och Beth i lördags till ett annat stall. Lady är såld till min goda vän Christina, som hastigt och oväntat fick ta bort sin häst, och Beth följer med som sällskap. Jag har under ganska lång tid känt att tiden inte räcker till och att hästarna inte fått den uppmärksamhet dom förtjänar, så när frågade om hon fick köpa Lady behövde jag inte så lång betänktetid. Visst är det sorgset och jag saknar dom, men det fina i det hela är att dom får det mycket bättre där dom är, och att dom bara är 500 meter härifrån! Jag önskar Christina all lycka med Finaste finaste Lady!

Och i söndags åkte vi till Börta Stom ponny och smådjur där Mulle sista halvåret tjänstgjort som ridlekishäst. Han har trivts utmärkt, är kung i hagen och fungerat jättebra i deras verksamhet, så nu har dom fått köpa honom av oss. Vi önskar dom all lycka med söta lilla Mulle!

Idag fyller världens bästa Douglas sex år, jag kan knappt fatta att det är hela sex år sen han med dunder och brak kom till världen fem veckor för tidigt... Han och hans bror är det bästa som finns och det finns inget jag är stoltare över i mitt liv. Dessvärre firar hans lillebror födelsedagen med magsjuka och vad som händer framöver får vi se. Om vi andra lyckas vara friska väntar Stockholmsbesök på fredag, och kalas för Douglas på söndag med 20 barn.

I hagen går tjocka tackor i väntans tider, och om vi räknat (och fattat) rätt har vi lamm i hagen om drygt en vecka.

Till nästa helg åker jag iväg på minisemester hos Jeanette i Stockholm, ska bli så mysigt!

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post341

Glad påsk!

FamiljenPosted by Sofia Wed, April 04, 2012 18:57:11

Jag skäms för den dåliga uppdateringen men det har så mycket sista tiden, och inte har jag direkt tid nu och sitta och skriva ner vad som hänt heller... Men det kommer snart, och så även fler bilder från gårdagens fårklippning. Vi har tvivlat lite på att Martin - vår bagge - gjort sitt jobb, men efter klippningen kan vi konstatera att det med största sannolikhet blir lamm på Bonnvischan de närmsta veckorna. Så här ser t.ex. Maggan ut idag:

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post340

Vår

GårdenPosted by Sofia Mon, February 27, 2012 08:07:06

Nu har våren kommit till gården!!!! Även om det är minusgrader lite då och då så riktigt känner man hur det nästan bubblar vår i naturen.

Förra söndagen och den här hade vi stor hjälp av Lennart och Frank att ta in ved till nästa år, den här söndagen var även Eva och Janne här och massor blev gjort! STORT TACK!

Jag ägnade lördagens eftermiddag åt att stå i traktorskopan och beskära äppelträd, och det var välbehövligt, för på hela den tiden hann jag bara med två träd, och har alltså fyra kvar....

Sista veckornas träning har satt lite spår i kroppen på både goda och onda sätt. Jag känner att jag blir starkare och får bättre kondis, men det ömmar här och där. Så igår unnade jag mig en massage på Muskelvärkstan, underbart! Använda sk friskvårdscheckar som vi får från jobbet, och det var perfekt spenderat!

Amanda och jag var på Göteborg Horse Show i fredags (tillsammans med bästa grannen Ann), vi hade en väldans trevlig kväll på både show och mässan.

Gordon är för tillfället sjuk och hostar galet, inte roligt när man får trycka i en treåring kortison för att det ska lugna sig på kvällarna. Douglas visar ännu inga tendenser till å bli sjuk, och han och Stefan var iväg på Lekis i lördags. Där fick killarna känna på hur det kommer vara i Tre Kronors hockeyskola till hösten, då nästan hela timmen var engagerad och innehöll massor med övningar och annat skoj. Sista gångerna nu helgerna framöver, och sen blir det hockeyskolan till hösten.

Klart slut för denna gång!

  • Comments(0)//blogg.bonnvischan.se/#post339
Next »